Muziekvereniging Ons Genoegen - Kapelle

Opleidingen

Blokfluit

Kinderen van ca. 6 jaar gaan meestal eerst op blokfluitles. Dat gebeurt in kleine groepjes van 2 tot 3 kinderen. Zij krijgen eenmaal per week les in het clubgebouw van Ons Genoegen. Op speelse wijze worden de beginselen van het notenschrift en muziektekens geleerd, en wordt het samenspel getraind.

Instrument

De meeste leerlingen beginnen met het bespelen van blokfluit. Na ongeveer twee jaar blokfluitles gaat de leerling over van blokfluit op een instrument wat in een van de orkesten bespeeld wordt. Dat is rond het achtste jaar.

Het komt ook voor dat leerlingen (kinderen of volwassenen) direct op een instrument starten en niet eerst de blokfluitlessen volgen.

 

Afhankelijk van (toekomstige) vacatures kan in de harmonie gekozen worden uit dwarsfluit, piccolo, hobo, fagot, klarinet, hoorn, saxofoon, cornet, trompet, trombone, eufonium, bariton en bastuba (es-bas, bes-bas) en slagwerk. Zo zijn we momenteel in het bijzonder op zoek naar (ervaren) klarinettisten en slagwerkers voor de harmonie.

 

Slagwerkers beginnen op kleine trom en leren daarnaast ook spelen op o.a. pauken, drumstel, conga’s, djembé, klokkenspel, buisklokken, vibrafoon, marimba, xylofoon en klein slagwerk.

 

Als de leerling geen eigen instrument heeft kan eventueel een instrument van de vereniging gehuurd worden. Hier zijn wel kosten en voorwaarden aan verbonden.

 

De leerling wordt via de vereniging ingeschreven bij Muziekschool Zeeland (zie tarieven) en krijgt wekelijks les bij een docent van Muziekschool Zeeland. De meeste lessen vinden plaats in ons verenigingsgebouw.

 

Na ongeveer een half jaar gaat hij in de samenspelgroep meespelen.

In het derde jaar les (A-niveau) wordt bekeken of hij in het opleidingsorkest of in de slagwerkgroep kan meespelen.

 

Zodra de leerling B-niveau heeft, mag hij in het harmonieorkest meespelen. Meestal studeren leerlingen daarna nog door voor het C- en zelfs D-diploma.

 

De leerlingen zijn niet alleen kinderen. Ook volwassenen kunnen op latere leeftijd nog beginnen met het leren bespelen van een instrument.

 

Vragen over opleidingsmogelijkheden?

Stuur een mailtje naar opleidingen@ogkapelle.nl