Muziekvereniging Ons Genoegen - Kapelle

Het Harmonieorkest

Het harmonieorkest van Muziekvereniging Ons Genoegen bestaat uit zo’n 60 leden en staat onder de bezielende en professionele leiding van Albert-John Vervorst. Elke donderdagavond wordt er door een enthousiaste groep leden van jong tot oud gerepeteerd in het clubgebouw van Ons Genoegen aan de Dijkwelseweg in Kapelle. Het repertoire is zeer afwisselend en van verschillend niveau. De doelstelling is om met plezier samen te kunnen musiceren en dit regelmatig voor een publiek ten gehore te kunnen brengen.

 

Gedurende het jaar organiseert Ons Genoegen diverse concerten. Standaard beginnen we het jaar met het Nieuwjaarsconcert in de Ned. Hervormde kerk in Kapelle. Vervolgens volgen er gedurende het jaar vele concerten, zoals de Muzikale Avond (met alle leden van de vereniging), deelname aan de 4 mei-viering in Kapelle, het Kapelle-Toujours concert, een buitenconcert in de zomer, het Manhuistuinconcert in Goes en een Najaarsconcert met wisselend thema. Tenslotte eindigen we het jaar altijd met onze bijdrage aan de Kerstnachtdienst, eveneens in de Ned. Hervormde kerk in Kapelle. Waar mogelijk wordt er samenwerking gezocht met andere muzikanten of muziekgezelschappen en/of koren uit Zeeland. Eén van de grootste successen van Ons Genoegen is het Top2000 concert, een tweedaagse happening voor muzikanten en publiek. 

 

Dirigent Albert-John Vervorst is als slagwerkdocent verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en legt zich naast het dirigeren en lesgeven ook toe op componeren en arrangeren. Uiteraard speelt ook Ons Genoegen speciaal gecomponeerde arrangementen van Albert-John. Naast Ons Genoegen dirigeert Albert-John ook nog een aantal andere orkesten, waaronder Fanfare Sint Cecilia in Zijtaart en Vlijt en Volharding in Oost-Souburg.

  • Dirigent: Albert John Vervorst
  • Repetitie: donderdag 19.45 - 22.00 uur
  • Muziekgebouw Ons Genoegen
    Dijkwelseweg 1 D
    4421 PN Kapelle